Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ALDI bouwt gloednieuwe en duurzame winkel in Herentals

Aldi

De ALDI-winkel aan de Noorderwijksebaan in Herentals sluit zaterdag 6 januari om 17u tijdelijk de deuren.

ALDI zal tegen de zomer verhuizen naar een gloednieuwe winkel aan de overkant. Het terrein rond de winkel krijgt een grondige transformatie met extra fietspaden en bomen. ALDI is al meer dan 30 jaar aanwezig aan de Noorderwijksebaan in Herentals.

Komende zomer verhuist de discounter naar een gloednieuw gebouw aan de overkant, waar vroeger Bristol gevestigd was. ALDI zal het oude gebouw afbreken en er een volledig nieuwe winkel bouwen. De nieuwe winkel is nodig om het winkelcomfort te verhogen en plaats te maken voor het groeiende versassortiment. De ALDI-winkel zal met +/- 1.200 m2 , vergelijkbaar met een olympisch zwembad, bijna dubbel zo groot zijn als de huidige.

Focus op duurzaamheid en groene mobiliteit Duurzaamheid staat centraal bij de bouw van de winkel.

• De koeling zal voortaan verzorgd worden door een meer duurzame CO2- koeling met natuurlijke koelmiddelen.

• Dankzij een regenwaterrecuperatiesysteem zal de winkel tot 40% drinkwater besparen.

• Installatie van zonnepanelen op het dak die zorgen voor 100% groene stroom.

• Aandacht voor duurzame mobiliteit met in totaal meer dan 300 meter extra fietspaden op en rond het terrein. Op die manier zal de toekomstige winkel vlotter en veilig bereikbaar zijn.

• Een verdriedubbeling van het aantal fietsparkeerplaatsen en de installatie van twee snelle laadpunten.

• De aanplanting van een 50-tal extra bomen op de parking. Vernieuwde winkelinrichting met nadruk op vers De nieuwe winkelinrichting zal duidelijk de nadruk leggen op verse producten. Het versassortiment zal voortaan een prominente plaats krijgen vooraan de winkel. Met de nieuwe winkelinrichting wil ALDI winkelen nog eenvoudiger maken.

Verse producten staan bovenaan het boodschappenlijstje. Door onmiddellijk vooraan de winkel verse groenten en fruit, verse vlees, verse vis en vers bereide gerechten aan te bieden, kan de winkelkar meteen gevuld worden met het meest essentiële. 

De heropening van ALDI Herentals staat gepland voor de zomer van dit jaar. In de tussentijd kunnen klanten terecht in naburige ALDI-winkels in Olen, Herenthout en Nijlen.

Noorderwijksebaan 40, Herentals, België

Aldi

Deel dit artikel